در این مقاله به تفاوت انواع نوشیدنی قهوه، تاریخچه و طرز تهیه هریک از آنها با چند روش مختلف خواهیم پرداخت.
نوشیدنی قهوه ترک
قهوه ترک را بازرگانان امپراطوری عثمانی در قرن 16 میلادی معرفی کردند و این روش تهیه قهوه توسط حاکم یمن به نام اوزدمیر پاشا به صورت رسمی به سلطان سلیمان معرفی شد و این آغاز داستان قهوه ترک است. سلطان سلیمان نقش مهمی در ایجاد محبوبیت بیشتر برای این نوشیدنی داشت.
در اواخر قرن 17 میلادی، فرهنگ قهوه ترکی به کشورهای دیگر مثل بریتانیا و فرانسه هم منتقل شد. برای مثال، در سال 1680 سفیر ترکیه در فرانسه به طور مرتب از نوشیدنی قهوه ترک برای پذیرایی از مهمانان خود در ضیافتهای رسمی سیاسی استفاده کرد و فرهنگ قهوهنوشی ترکیه را در کشورهای اروپایی رواج داد.
تفاوت انواع نوشیدنی قهوه – قهوه ترک
طرز تهیه قهوه ترک
- قهوهای که برای دمکردن قهوه ترک در نظر میگیرید، باید کاملا آسیابشده و شبیه آرد باشد.
- بعد از انتخاب جذوه مناسب، به ازای هر نفر، یک فنجان آب سرد در آن بریزید و یک تا دو قاشق مرباخوری معادل ۷ تا ۹ گرم قهوه به ازای هر نفر را به آن اضافه کنید.
- اگر میخواهید قهوه شما شیرین باشد، میتوانید به دلخواه کمی شکر هم به آن اضافه کنید. این نکته را در نظر بگیرید که اضافهکردن کمی شکر، باعث قوام بیشتر قهوه خواهد شد.
- سپس با یک قاشق کوچک، ترکیب ایجادشده را کاملا هم بزنید تا به بافتی یکنواخت برسید.
- حالا جذوه را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۴ تا ۵ دقیقه منتظر بمانید تا قهوه به خوبی دم بکشد و روی آن فوم تشکیل شود.
- برای تهیه این قهوه نباید اصلا عجله کنید؛ چون هرچه فرآیند دمآوری آهستهتر باشد، کیفیت قهوه و فوم تشکیلشده بهتر خواهد بود.
- بعد از دیدن فوم روی قهوه، جذوه را از روی حرارت بردارید و با یک قاشق، فوم را جدا کرده و در فنجانها تقسیم کنید.
- در مرحله بعد، دوباره جذوه را روی حرارت قرار دهید و بعد از ایجاد فوم، این کار را تکرار و در نهایت کمی صبر کنید تا پودر باقیمانده در جذوه ته نشین شود.
- حالا به آرامی، قهوه را در فنجان ریخته تا فوم قهوه روی آن بماند.
پ.ن:
فوم روی قهوه نشاندهنده مهارت تهیه و کیفیت آن است. برای تهیه قهوه ترک با شیرجوش هم باید این مراحل را انجام دهید تا قهوه باکیفیتتری به دست بیاورید.
قهوه فرانسه یا قهوه فیلتری
برخلاف قهوه ترک، قهوه فرانسه کمی زبرتر آسیاب میشود و با دستگاه قهوهساز و فرنچ پرس به صورتی که قهوه در داخل فیلتر کاغذی (در دستگاه) یا فیلتر توری (در فرنچ پرس) تهیه میشود. این نوشیدنی به عنوان یکی از انواع نوشیدنی قهوه، مانند چای رقیق و فاقد کف و ماندهی ته فنجان است و عموما در لیوان معمولی سرو میشود. به طور کلی یکی از آسانترین روشهای تهیه انواع قهوه است.
تفاوت انواع نوشیدنی قهوه- قهوه فرانسه
طرز تهیه قهوه فرانسه
همانطور ذکر کردیم، قهوه فرانسه با دو روش اصلی یعنی به وسیله فرنچ پرس و همچنین فرنچ پرس آماده میشود.
پیشنهاد مطالعه: معرفی کامل، تاریخچه و طرز تهیه انواع قهوه فرانسه
-
به وسیله فرنچ پرس
- ابتدا قهوه درشت آسیاب شده را به میزان موردنظر طبق جدول پایین درون فرنچ پرس قرار دهید.
- مقدار پودر قهوه فرانسه برای یک نفر، یک قاشق غذاخوری پُر کافی است.
- آب داغ را روی قهوه بریزید و مطمئن شوید که تمام تفالهها کاملاً در آب غوطهور شدهاند.
- بگذارید قهوه برای 5 دقیقه دم بکشد.
- به آرامی پیستون را فشار دهید تا تفاله قهوه از قهوه دم کرده جدا شود.
- در نهایت، قهوه فرانسوی را در فنجان یا لیوانهای بزرگ با مقداری (به مقدار مورد نیاز) شیر داغ و شکر مخلوط و میل بفرمایید.
-
به وسیله دستگاه قهوه ساز
- بازوی قهوهساز را باز کنید و قهوای که آسیاب کردهاید را در فیلتر دستگاه قرار دهید. مقدار قهوه مورد استفاده را براساس تعداد افراد و سلیقه شخصی در نظر بگیرید.
- زمان و دمای استخراج قهوه را تنظیم کنید، برخی دستگاهها امکان تنظیم زمان و دما را دارند.
- در صورتی که دستگاهتان این امکان را نداشت، ترجیحا از آب داغ با دمای 90 درجه استفاده کنید و درون مخزن بریزید تا علاوه بر عصارهگیری بهتر، آسیبی به قهوهساز وارد نشود.
- دکمه روشن شدن دستگاه قهوه فرانسوی را فشار دهید و منتظر بمانید.
- آب مخزن پس از رسیدن به دمای مناسب، درون فیلتر پودر قهوه فرانسوی منتقل و عصاره قهوه در مخزن شیشهای یا پلاستیکی پایین دستگاه جمع خواهد شد. این مرحله تا چند دقیقه طول میکشد.
- پس از تمام شدن عصارهگیری، دستگاه قهوه ساز را خاموش کنید.
- اکنون قهوه فرانسه را آماده کردید. میتوانید آن را به دلخواه با شیر یا شکر میل بفرمایید.
تفاوت انواع نوشیدنی قهوه اسپرسو espresso
در ادامه مقاله تفاوت انواع نوشیدنی قهوه میرسیم به مشهورترین آنها یعنی اسپرِسو (به ایتالیایی: Espresso) که گونهای قهوه غلیظ است که در اوایل قرن بیستم در تورین ایتالیا ابداع شدهاست. با عبوردادن آب نزدیک به نقطۀ جوش، با فشار بسیار از میان پودر قهوه تهیه میشود. این نوشیدنی یک قهوه دارای غلظت بالاتری از مواد محلول و معلق جامد است. بیشتر بهوسیلهٔ دستگاه اسپرسوساز عصارهگیری میشود.
اسپرسو را لوییجی بتزرا، صاحب یک شرکت تولیدی در سال ۱۹۰۳ اختراع کرد. ایدهٔ او وارد کردن فشار به فرایند دمکردن قهوه بود که زمان لازم برای دمکشیدن قهوه را کاهش میداد. او نام دستگاه جدیدش را ”دستگاه قهوهٔ اسپرسو” گذاشت. در ایتالیایی به معنای سریع است.
تفاوت انواع نوشیدنی قهوه – اسپرسو
طرز تهیه اسپرسو
اسپرسو معمولا در دو حالت تک و دبل سرو میشود و حرفهایترین روش تهیه آن به وسیله دستگاه اسپرسوساز است، اما در نبود این دستگاه میتوانید آن را با موکاپات و همچنین قهوه جوش هم درست کرده و نوش جان کنید. در ادامه به انواع روشهای تهیه هر دو نوع خواهیم پرداخت.
-
روش تهیه اسپرسو تک شات و دبل با دستگاه اسپرسوساز
- ماشین را از دقایقی قبل روشن کنید تا گرم شود.
- مخزن آب را پر کنید. اگر دستگاه به منبع آب متصل نیست آب تصفیه را به صورت دستی به آن اضافه کنید. دمای آب در نهایت به ۱۹۷-۲۰۴ درجه فارنهایت یا ۹۶-۹۲ درجه سانتی گراد می رسد
- اگر می خواهید تک شات اسپرسو بگیرید (۲۵-۳۰ میلی لیتر) از ۷ گرم پودر قهوه و اگر دابل شات (۵۰-۶۰ میلی لیتر) می خواهید از ۱۴-۱۸ گرم پودر استفاده کنید.
- بعد از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر، سطح آن را با دست صاف کنید تا همه پودر قهوه، هم سطح پرتافیلتر بشود حالا با یک کوبه قهوه یا تامپر، قهوهتان را فشرده کنید. به طور یکسان به تمام پودر قهوه فشار وارد کنید تا آب نیز به طور یکسان از آن عبور کند.
- قبل از اتصال پرتافیلتر، هد گروپ را روشن کنید تا آب از آن عبور کنید این کار باعث می شود که اگر قهوهای از عصارهگیری قبلی، بر روی گروپ باقی مانده بود پاک شود تا طعم اسپرسوی جدید را خراب نکند.
- سپس پرتافیلتر را به هد گروپ وصل کنید.
- دکمه شات را بزنید البته در این حین به زمان هم دقت کنید. گرفتن یک شات اسپرسو حدود ۲۵ ثانیه به طول میکشد.
-
روش تهیه اسپرسو در خانه با موکاپات
- موکاپات را باز کنید، در قسمت پایینی آن آب بریزید.
- دقت کنید آب را باید تا زیر سوپاپ بریزید نه بیشتر.
- در سبد قهوه، سه قاشق غذاخوری پودر قهوه بریزید.
- قهوه را در وسط آن جمع کرده و به صورت یک کوه در بیاورید. و بعد آن را با پشت قاشق صاف کنید.
- حالا قسمت بالایی آن را ببندید و روی شعله ملایم گاز بگذارید.
- پس از چند پنج دقیقه از صدای آن متوجه خواهید شد، که قهوه در قسمت بالایی دستگاه در حال جمع شدن است.
- نوش جان کنید.
طرز تهیه قهوه لاته
برای تهیه کافه لته، قهوه اسپرسو را با شیر داغ تا دمای نهایت 60 درجه و بخار داده شده ترکیب میکنیم. سپس روی آن را با کف شیر میپوشانند. برای این کار از دو شات اسپرسو استفاده میکنیم. همچنین از 270 تا 300 میلی لیتر شیر بخار دیده شده توسط نازل بخار دستگاه اسپرسو استفاده میکنیم.
بیشتر بخوانید: چگونه یک لاته آرت هنرمندانه خلق کنیم؟
فوم شیر کافه لاته با توجه به نوع کافه لته مشخص میشود. مثلا برای کافه لاته از میکروفوم و برای لاته ماکیاتو از ماکروفوم استفاده میشود. کافه لاته انواع مختلفی دارد که از جمله میتوان به لته آرت، لته ماکیاتو، اسپایسی لته و .. اشاره کرد.
-
طرز تهیه قهوه لاته با دستگاه فرنچ پرس و موکاپات در خانه
مرحله اول: با استفاده از موکاپات یک اسپرسو مناسب تهیه کنید. (1 الی 2 شات یا 2 فنجان اسپرسو در حدود ۳۰ الی ۶۰ سیسی) قهوه را داخل فنجان سرو بریزید.
مرحله دوم: با استفاده از فرنچ پرس، شیر را فوم گیری میکنید. مقدار شیری که لازم داریم ۲.۵ برابر حجم قهوه است. بهتر است برای این کار از شیر پرچرب استفاده کنید.
به کمک پیستون موجود در فرنچ پرس میتوان از شیر فوم گرفت. به این شکل که شیر داغ را داخل فرنچ پرس ریخته و به کمک اهرم صافی فرنچ پرس شیر را میزنیم تا فوم (کف) شیر تشکیل شود.
وقتی فوم گیری شیر انجام شود، شیر به دو لایه تفکیک میشود:
لایه زیری که شیر قوام گرفته هست و به آن شیر فوم گرفتهشده میگوییم.
لایه بالایی که فوم یا کف شیر است.
مرحله سوم: فوم را روی اسپرسو بریزید و اجازه دهید تا مقدار خیلی کم فوم شیر روی نوشیدنی ریخته شود.
-
روش تهیه لته با اسپرسوساز در خانه
دستگاه اسپرسو، 2 کاربرد اصلی دارد که یکی عصاره گیری قهوه و تهیه اسپرسوی با کیفیت و دیگری فوم گیری شیر است. دستگاه اسپرسو قسمتی به نام نازل بخار (steamer) دارد که بخار آب پر فشار از آن خارج و با قرار دادن نازل بخار داخل شیر میتوانیم به راحتی و سریع فومگیری خیلی خوب و با کیفیتی را انجام بدهیم.
مرحله اول: باید یک الی دو شات (۳۰ الی ۶۰ میلیلیتر) اسپرسو را تهیه کرده و کف فنجان سرو بریزیم.
مرحله دوم: بعد از تهیه اسپرسو، به کمک نازل بخار فوم شیر را باید بگیریم. بدین شکل که شیر سرد را داخل ظرف مناسب ریخته (ترجیحا پیچر) و نازل بخار را داخل شیر قرار میدهیم. شیر نازل بخار را تا انتها باز و صبر میکنیم تا شیر کاملا داغ و فوم شیر از آن جدا شود. (بهتره از شیر پرچرب و سرد استفاده کنیم.) شیر و فوم شیر را به اسپرسو اضافه میکنیم و لاته آماده است.
تلفظ لته درست است یا لاته؟
در واقع میتوان گفت هر دوی این تلفظ ها هم درست است و هم اشتباه. اسم اصلی این قهوه در زبان ایتالیایی caffè latte تلفظ میشود که caffè به معنی قهوه و latte به معنی شیر است که در ایتالیایی های با آوایی مابین آ و اَ تلفظ میکنند.
کافی میکس و یا نسکافه
قهوه گیاهی به صورت دانههای قهوهای لوبیایی شکل است که پس از خشک شدن، به اشکال مختلف فرآوری و نهایتا نوشیدنیهای متنوع از آن تهیه میکنند. در داخل دانههای قهوه، فیبرهای غیرقابل هضم وجود دارد به همین دلیل اگر در آب جوش حل شوند، این فیبرها به صورت رسوب ته لیوان باقی میمانند. حال اگر این محلول را از صافی رد کنیم تا رسوبات حذف شوند و نهایتا محلول را مجددا تبخیر و سپس خشک کنیم، پودر به دست آمده را قهوه فوری میگویند. به عبارت دیگر به عصاره خشک شده قهوه، قهوه فوری میگویند قهوه فوری برای اولین بار توسط شرکت نستله، با نام تجاری نسکافه وارد بازار شد.
کافی میکس مخلوط قهوه فوری، کافی میت (پودر خامه) و شکر است.
تفاوت انواع نوشیدنی قهوه – کافی میکس
طرز تهیه کافی میکس به 3 روش مختلف
پودر کافی میکس قابل حمل است و برای مسافرت یا کمپینگ عالی است. شاید این قهوه مانند سایر قهوهها پرطرفدار نباشد، اما اگر راحتی چیزی است که به دنبالش هستید، کافی میکس همان قهوهای است که میخواهید.
اما چگونه کافی میکس درست کنیم؟ شما فقط کافیست ابتدا پودر آن را تهیه کنید، سپس آب گرم یا شیر را به گرانولها اضافه نمایید. همچنین میتوانید چند قدم ساده بردارید تا تجربه خود را بهبود ببخشید و آن را لذتبخشتر کنید. در ادامه این مقاله طرز تهیهی پودر کافی میکس و طرز تهیهی کافی میکس را به شما آموزش خواهیم داد.
-
روش اول درست کردن کافی میکس
طرز تهیه پودر کافی میکس:
برای تهیه کافی میت یا (پودر خامه)، در یک غذاساز کوچک، پودر شیر، شکر، پودر کاکائو و روغن نارگیل را بریزید تا به پودر ریز تبدیل شود. در روش دیگر، میتوانید پودر شیر، شکر قنادی و پودر کاکائو را در یک کاسه متوسط هم بزنید تا تودههای سفت از بین بروند، سپس روغن نارگیل را اضافه کنید و هم بزنید.
مخلوط خامه را با پودر قهوه فوری مخلوط کنید. حالا آن را در ظرف دربسته و در محل خشک و خنک نگهداری کنید.
طرز تهیه کافی میکس
دو سوم فنجان (57 گرم) شیر خشک
8 قاشق غذاخوری (57 گرم) شکر قنادی
1 قاشق چایخوری (2 گرم) پودر کاکائو
یک دوم قاشق چایخوری روغن نارگیل
10 قاشق غذاخوری (50 گرم) پودر قهوه فوری
1- سه قاشق غذاخوری مخلوطی که تهیه کردید را در لیوان خود بریزید.
2- مطابق با سلیقهی خود، آب جوش را داخل لیوان بریزید و هم بزنید تا مواد کاملاً حل شوند. سپس آن را میل نمایید.
-
روش دوم درست کردن کافی میکس
مواد لازم برای تهیه یک فنجان پودر کافی میکس
شکر یک سوم پیمانه
پودر کافی میت یک چهارم پیمانه
گرانول قهوه (یک چهارم فنجان)
طرز تهیهی پودر کافی میکس و کافی میکس:
مواد بالا قهوه را با هم ترکیب کنید و در ظروف دربسته نگهداری نمایید.
2 قاشق از پودر مخلوط را با 1 فنجان آب جوش ترکیب کنید. سپس آن هم بزنید تا حل شود.
-
روش سوم درست کردن کافی میکس
مواد لازم برای تهیهی 5 فنجان پودر کافی میکس
گرانول قهوه فوری (7 قاشق غذا خوری)
یک چهارم فنجان پودر خامه یا کافی میت
شکر (3 قاشق غذاخوری)
شیر خشک بدون چربی (3 قاشق غذاخوری)
دارچین آسیابشده (1 قاشق چایخوری)
طرز تهیه پودر کافی میکس و کافی میکس
در یک کاسه کوچک، مواد را با هم ترکیب کنید. آنها را خوب مخلوط کنید و در ظرف دربسته در جای خشک و خنک تا 2 ماه نگهداری نمایید.
احتمالا محتویات مخلوط پودر کافی میکس در طول نگهداری فشرده میشود. پس قبل از اندازهگیری پودر را هم بزنید.
سه قاشق غذاخوری مخلوط قهوه را در یک لیوان آب جوش بریزید. آن را هم بزنید تا مخلوط شوند. در صورت تمایل میتوانید کافی میکس را با چوب دارچین سرو کنید.
تفاوت پودر نسکافه با پودر قهوه
- پودر نسکافه در مایعات حل خواهد شد، اما پودر قهوه اگر کیفیت خوبی داشته باشد، هرچقدر هم که با مایعات ترکیب شود به طور کامل حل نخواهد شد.
- میزان کافئین آن از قهوه کمتر است.
- قیمت و کیفیت آن پایینتر از قهوه است.
- مدت آمادهسازی نسکافه کمتر از زمان لازم برای دمآوری قهوه است.
تفاوت انواع نوشیدنی قهوه – تفاوت پودر قهوه و نسکافه
نسکافه چیست؟
نوعی قهوه فوری (بدون نیاز به دمآوری) است که تاریخچهای بسیار جالب در دنیای قهوه دارد. این محصول در اوایل قرن بیستم توسط شرکت نستله ابداع شد و به سرعت محبوبیت جهانی پیدا کرد.
نسکافه از ترکیب دقیق دانههای قهوه، شیر پاستوریزه و قند تشکیل شده است. یکی از نکات یونیک در مورد نسکافه، این است که فرآیند تولید آن به گونهای بوده که نیازی به ابزار دمآوری قهوه ندارید، و دم آوری نیز به شکلی خودکار انجام میشود.
تفاوت کافی میکس با نسکافه چیست؟
اغلب افراد کافی میکس و نسکافه را با یکدیگر اشتباه می گیرند. در این قسمت از مقاله چند تفاوت عمده میان این دو را بیان خواهیم کرد:
اولین تفاوت میان این دو، ترکیبات موجود در این دو نوشیدنی است. نسکافه (قهوه فوری)، عصاره خشک شده قهوه است. در حالی که کافی میکس، مخلوط قهوه فوری، کافی میت و شکر است.
از نظر کالری نیز کافی میکس به دلیل اینکه دارای شکر و کافی میت است، انرژی و کالری بیشتری نسبت به نسکافه دارد.
عطر و طعم این دو نوع نوشیدنی نیز با یکدیگر تفاوت دارد. کافی است تنها یکبار از هر دو نوشیدنی استفاده کنید تا متوجه تفاوت های میان آن ها شوید.
تفاوت انواع نوشیدنی قهوه – نسکافه چیست؟ نستله
طرز تهیه انواع نوشیدنی با نسکافه
-
روش درست کردن شیر نسکافه کافیشاپی
- ابتدا شیر را در شیرجوش بریزید و اجازه بدهید به نقطهجوش برسد.
- پس از آن نسکافه را افزوده و مدام هم بزنید.
- شعله گاز را در حد ملایم قرار دهید و اجازه دهید شیر بهخوبی کف کند.
- پس از اینکه نسکافه کاملاً در شیر حل شد آن را درون لیوان مورد نظر بریزید.
- اگر کف شیر درون قابلمه باقی ماند آن را با یک قاشق برداشته و روی نسکافه بریزید.
- در نهایت کف روی لیوان را با دانههای نسکافه تزئین کنید.
-
نحوه آمادهسازی نسکافه با شیر و خامه
- ابتدا شیر را در یخچال قرار داده تا کاملاً سرد شود.
- حال شیر را در شیرجوش ریخته و شعله گاز را زیاد کنید.
- نگذارید شیر بجوشد. پس از اینکه دمای آن کمی بالا رفت از روی حرارت بردارید.
- خامه و نسکافه را بهخوبی با هم مخلوط کنید.
- این ترکیب را در لیوان مورد نظر بریزید و شیر را روی آن قاطی کنید.
- شکلات را در ظرفی ریخته و روی بخار کتری قرار دهید.
- از شکلات ذوبشده برای تزئین نوشیدنی خود استفاده نمایید.
-
طرز تهیه هات چاکلت با نسکافه
هات چاکلت یا شکلات داغ یکی از نوشیدنیهای خوشمزه کافیشاپی بوده و بهخصوص در فصل زمستان طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این نوشیدنی نیز از پودرهای آماده استفاده میکنند اما پودر مورد استفاده در این دو نوشیدنی کاملاً متفاوت است. هات چاکلت از پودر شکلات و کاکائو به دست آمده ولی نسکافه در واقع قهوه فوری است. نکته مشترک در هنگام مصرف هات چاکلت و نسکافه در سرو با شیر یا آب خواهد بود.
-
طرز تهیه قهوه دالگانو با همزن برقی
- ابتدا نسکافه فوری، آب و شکر را در ظرفی کوچک بریزید.
- به کمک همزن برقی یا دستی این مواد را ترکیب کرده و به هم زدن ادامه دهید تا پف کرده و بافتی خامهای پیدا کند.
- حال شیر گرم یا سرد را درون لیوان ریخته و مواد دالگانو را بهآرامی و با قاشق روی شیر بریزید.
- پس از آن مواد را ترکیب کرده و از طعم جدیدی که ایجاد کردهاید لذت ببرید.
پ.ن: در صورتی که همزن برقی یا دستی در دسترس نبود، میتوان از یک چنگال استفاده نمود، تنها تفاوت این است که مدتزمان هم زدن بیشتر خواهد بود.
امریکانو
در جنگ جهانی دوم، آمریکاییهایی که در ایتالیا مستقر بودند، مزه قهوه اسپرسو ایتالیایی را دوست نداشتند؛ زیرا معتقد بودند که بسیار تلخ و غلیظ است و تمایلی به نوشیدن آن نداشتند. آمریکاییها عادت داشتند که قهوه را به صورت قطرهای دم کنند و گاهی به آن شیر اضافه میکردند تا طعم تلخ آن را بشکند.
از آنجایی که قهوه برای آمریکایی ها به اندازه شراب مهم بود، کم کم مقداری آب به اسپرسو ایتالیایی اضافه کردند تا طعم آن به قهوه قطرهای آمریکایی نزدیکتر شود. بعد از آن کافی شاپها شروع به سرو این نوع قهوه کردند و از آن زمان، نام قهوه امریکانو را بر آن گذاشتند.
تفاوت انواع نوشیدنی قهوه – امریکانو
روش تهیه قهوه امریکانو
آسیاب دانههای قهوه
آسیاب دانههای قهوه بخش مهمی از طرز تهیه آمریکانو محسوب میشود. برخی از اسپرسوسازها این روزها به طور خودکار کار آسیاب دانههای قهوه را انجام میدهند اما سایرین این ویژگی را ندارند. اگر دستگاه اسپرسوساز شما به صورت خودکار دانهها را نکوبد، اشکالی ندارد. شما خودتان میتوانید کوبیدن دانههای قهوه را با هر وسیله دیگری انجام دهید. پس از کوبیدن دانههای قهوه، لطفاً پورتافیلتر را در جای خود روی دستگاه قرار دهید.
تهیه اسپرسو
یک شات اسپرسو دم کنید. اگر متوجه شدید که هوس یک آمریکانو کرده اید و اسپرسوسازی وجود ندارد، طبق روشهایی که در بالا توضیح دادیم باز هم میتوانید این کار را انجام دهید.
اضافه کردن آب گرم
اگر آب خیلی داغ و طول میکشد تا خنک شود، این آب روی طعم امریکانو تاثیر میگذارد. اگر خیلی سرد باشد، کیفیت اسپرسو را نیز کمی پایین میآورد. به طور کلی، حدود ۷۰ تا ۷۶ درجه سانتیگراد دما کافی است.
تنظیم نسبت آب به اسپرسو
نسبت آب به اسپرسو را باید مطابق با ذائقه شخصی خود تغییر دهید. به طور معمول، یک قسمت اسپرسو را با دو قسمت آب مخلوط کنید. توصیه میکنیم، اسپرسو را در آب بریزید، نه برعکس. اسپرسو از این طریق بهتر با آب ترکیب میشود. اسپرسو را به آرامی در آب داغ فنجان خود بریزید. عجله نکنید و این کار آهسته انجام دهید.
3 دیدگاه در “تفاوت انواع نوشیدنی قهوه [تاریخچه و طرز تهیه ]”