تفاوت دانه قهوه روبوستا و عربیکا چیست؟

اگر در کافه‌ها بوده باشید، چه به عنوان یک عاشق قهوه نوپا یا یک طرفدار باتجربه، به احتمال زیاد بارها به طور منظم با این سوال مواجه شده اید.بیش از 100 گونه قهوه در سرتاسر جهان رشد می‌کند، که در سراسر جهان رشد و استفاده می‌شود قهوه در واقع بخشی از خانواده گیاهان گلدار به نام روناسیان است؟

در این خانواده، بیش از پانصد جِنس (گروه بیولوژیکی که یک خانواده به آن تقسیم می شود) و حدود شش هزار گونه خواهید دید. یکی از این دانه هایی است که ما دوست داریم، دانه ی قهوه است اگرچه گیاه شناسان تمام گیاهان دانه دار در خانواده روناسیان را به عنوان گیاهان قهوه در نظر می گیرند، قهوه هایی که ما می نوشیم عمدتاً در دو گونه عربیکا و کانفورا قرار می گیرند کانفورا همچنین به عنوان روبوستا نیز شناخته می شوند.

تفاوت قهوه روبوستا و عربیکا چیست؟

تفاوت دانه قهوه روبوستا و عربیکا چیست؟ راز یک قهوه عالی

با این حال دو گونه ی عربیکا و روبوستا، تقریباً 95 درصد از قهوه‌ای را تشکیل می‌دهند این ما را به تفاوت بین دانه های عربیکا در مقابل دانه های روبوستا می رساند. .پس این دانه ها چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

برای مطالعه مقاله تفاوت انواع نوشیدنی قهوه [تاریخچه و طرز تهیه ] کلیک کنید

بررسی دانه قهوه عربیکا

وقتی صحبت از تولید دانه قهوه عربیکا به میان می آید، باید دقت ویژه ای به خرج داد تا درختان حساس قهوه عربیکا به اندازه کافی رشد کنند و دارای محیطی با دمای ثابت در محدوده 15 تا 24 درجه سانتیگراد باشند و منبع کافی از سایه و رطوبت. به همین دلیل است که قهوه عربیکا در فلات های مرتفع، گاهی اوقات در دامنه کوه تولید می شود و اغلب توسط درختان احاطه شده است تا از آن محافظت کند.عربیکا طعم کامل تر، اسیدیته،نرم تر و شیرین تری دارد و به رایحه های توسعه یافته تر و غلظت شگفت آور کمتر کافئین معروف است.

عربیکا با وجود کافئین کمتر نسبت به روبوستا، دانه های عربیکا اغلب از نظر طعم برتر در نظر گرفته می شوند بر اساس گزارش سازمان بین المللی قهوه، بیش از 60 درصد تولید قهوه در جهان از تولیدکنندگان عربیکا حاصل می شود.گل‌های عربیکا که از نظر بو با شکوه ظاهر می‌شوند، تنها پس از چند سال ظاهر می‌شوند و میوه‌های بیضی شکلی تولید می‌کنند که در داخل آن دو دانه مسطح به نام دانه‌های قهوه وجود دارد.

درختچه عربیکا تا 5 متر رشد می کنند اما معمولاً تا 2 متر هرس می شوند تا از نظر تجاری قابل دوام باشد. عربیکا دارای دو مجموعه کروموزوم است، بنابراین قادر به گرده افشانی خود است. این بدان معنی است که به طور کلی به عنوان یک گونه پایدار باقی می ماند.

مقایسه و تفاوت دانه قهوه روبوستا و عربیکا چیست؟ - بررسی دانه قهوه عربیکا

مقایسه و تفاوت دانه قهوه روبوستا و عربیکا چیست؟ – بررسی دانه قهوه عربیکا

بررسی دانه قهوه روبوستا

روبوستا قهوه‌ای قوی است. نزدیک به 30 درصد از قهوه تولید شده در سراسر جهان را تشکیل می دهد. قهوه روبوستا در ارتفاعات کمتری نسبت به همنوع خود، در ارتفاعات حدود 300 و 800 متری از سطح دریا کشت می شود. همچنین مقاومت زیادی در برابر بیماری ها دارد و بازدهی بالاتری دارد.

قهوه روبوستا بدنه ی پرتر و طعم قوی‌تری را به همراه دارد، عطر کمتر توسعه یافته و دلپذیری دارد و همچنین غلظت کافئین بیشتری در مقایسه با عربیکا دارد. دانه‌های قهوه روبوستا همچنین دارای مزیت مکمل ترکیب‌های مختلف است، به همین دلیل تولیدکنندگان از آن‌ها برای قهوه‌های پیش آسیاب شده و فوری استفاده می‌کنند.

این نوع دانه ای بود که کل داستان قهوه را در اتیوپی شروع کرد و هنوز هم در ارتفاعات بالاتر بهترین رشد را دارد. علیرغم اینکه طعم آن کمتر تصفیه شده است، روبوستا به طور گسترده در ترکیب اسپرسو استفاده می شود، زیرا شناخته شده است که کرم بهتری (لایه خامه ای موجود در بالای شات اسپرسو) نسبت به عربیکا تولید می کندتصور می‌شود که محتوای کافئین تقویت‌شده روبوستا، همراه با اسیدهای کلروژنیک (آنتی اکسیدان‌های طبیعی) آن، نتیجه مکانیسم محافظت از خود گیاه در دفع آفات و بیماری‌ها است.

پیشنهاد مطالعه: مقاله معرفی و روش تهیه انواع اسپرسو

زمانی که اسیدهای کلروژنیک در سطوح پایین وجود داشته باشند، بخش مهمی از طعم قهوه محسوب می شوند. با این حال، روبوستا حاوی سطوح بالاتری از این اسیدها است و محصولات اکسیداسیون تولید شده توسط آنها گاهی اوقات طعم های ناخواسته ای را ایجاد می کند که به طور بالقوه کیفیت فنجان مصرفی را به خطر می اندازد.

مقایسه و تفاوت دانه قهوه روبوستا و عربیکا چیست؟ - بررسی دانه قهوه روبوستا

مقایسه و تفاوت دانه قهوه روبوستا و عربیکا چیست؟ – بررسی دانه قهوه روبوستا

تفاوت‌های دانه قهوه عربیکا و روبوستا

● عربیکا محتوای کافئین کمتری نسبت به روبوستا دارد

● عربیکا طعم شیرین تر و نرم تری دارد. روبوستا به طور کلی برای جوانه های چشایی تلخ تر و خشن تر است.

● عربیکا به دلیل شرایط خاص رشدی که نیاز دارد، گرانتر از همتای خود است

● گیاهان روبوستا در برابر آفات و بیماری ها مقاوم تر هستند. عربیکا، نه چندان.

● گیاهان عربیکا در طول کشت و فرآوری به کار دستی ماهرانه‌تری نیاز دارند، در حالی که فرآیند کشت و فرآوری روبوستا به طور کلی آسان‌تر است.

 

عربیکا و روبوستا هر دو لیستی از مزایا و معایب را به همراه دارند و برچسب زدن یکی از آنها برای بهتر بودن از دیگری منصفانه نیست. همه اینها به سلیقه و ترجیح شخصی بستگی دارد. قهوه عربیکا به طور گسترده‌ای محبوب‌تر از روبوستا است، اما صحنه‌ها در حال تغییر هستند و افراد بیشتری قهوه روبوستای فرآوری شده بهتر را دوست دارند.

روبوستا برای کسانی که دوست دارند قهوه‌شان غلیظ و کمی تلخ باشد، توصیه می‌شود! عربیکا برای کسانی است که هنگام نوشیدن قهوه خود از داشتن ظاهری شیرین، پیچیده و معطر لذت می برند. اگر تازه وارد دنیای قهوه هستید، مطمئن شوید که هر دو دانه قهوه را امتحان کنید. این به شما کمک می کند ترجیحات شخصی خود را درک کنید و به سؤال عربیکا بهتر است یا روبوستا به روش منحصر به فرد خود پاسخ دهید.

مقایسه و تفاوت دانه قهوه روبوستا و عربیکا چیست؟

مقایسه و تفاوت دانه قهوه روبوستا و عربیکا چیست؟

گونه های روبوستا در مقایسه با عربیکا گاهی مصونیت بیشتری در برابر بیماری ها و افزایش ظرفیت تولید نشان می دهند. روبوستا که در ارتفاعات پایین‌تر به خوبی رشد می‌کند، در مناطقی که عربیکا توسط قارچ و سایر بیماری‌ها و آفات ویران می‌شود، رشد می‌کند. روبوستا گیاهی تنومند و تقریباً دو برابر عربیکا است و در رطوبت بالاتر به خوبی رشد می کند. پس از گل دهی، رسیدن توت ها تقریباً یک سال طول می کشد. روبوستا خود عقیم است، بنابراین گرده افشانی متقابل توسط باد، زنبورها و سایر حشرات برای تولید مثل گیاه ضروری است.

پیشنهاد مطالعه : تاریخچه و طرز تهیه انواع قهوه فرانسه

 یک خانواده، ویژگی های متفاوت

به خاطر داشته باشید که حتی یک نوع لوبیا یا انواع مختلف می تواند از نظر کیفیت و طعم متفاوت باشد. اغلب شرایط رشد غیرقابل پیش‌بینی و روش‌های فرآیند، مشخصات طعم متفاوتی را در فنجان حاصل ایجاد می‌کند. یک دانه قهوه که با موفقیت رشد کرده است، وقتی در یک مکان در مقایسه با مکان دیگر رشد می کند، مجموعه ای کاملاً متمایز از ویژگی ها را نشان می دهد.

یکی از نمونه های بارز آن قهوه ای به نام کونا است. در حالی که خود دانه ی گونه ی عربیکا است، این دانه فقط در کونا، منطقه ای از جزیره بزرگ در هاوایی، کشت می شود. شرایط محیطی خاص کونا به لوبیاها کیفیت منحصر به فردی می دهد که در مکان های دیگر رشد نمی کند. همین امر در مورد لوبیا عربیکا در مقابل لوبیا روبوستا نیز صادق است. به دلیل شرایط محیطی و رشد می تواند تفاوت زیادی در طعم و کیفیت وجود داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *